Senast ändrad 25 mars 2022.

Sammanfattning av integritetspolicyn

  • Denna sekretesspolicy beskriver hur vi samlar in, behandlar, lagrar och skyddar din personliga information.
  • DagsRabatter.com och webbplatsen, https://DagsRabatter.com/ eller någon annan domän (”DagsRabatter.com”) drivs av DagsRabatter.com, eCompanion Limited, Suite C, Level 7, World Trust Tower, 50 Standley Street, Central. Hong Kong, företagsnummer: 2976669 team (”DagsRabatter.com”, ”vi”).
  • Som medlem på DagsRabatter.com får du tillgång till förmånliga erbjudanden och rabatter på en rad olika typer av varor.
  • Vår hemsida är tillgänglig för alla som är minst 18 år och har adress i Sverige.
  • Vi behandlar dina personuppgifter för att hantera ditt medlemskap, leverera de produkter du beställer, hantera betalning och frakt samt förse dig med relevant marknadsföring.
  • Vi delar dina personuppgifter med våra tredjepartsleverantörer när det är nödvändigt för att de ska kunna tillhandahålla de tjänster vi har anlitat dem för, till exempel för betallösningar.
  • Vi är en del av en internationell grupp av företag som delar vissa administrativa system, och vi kan komma att dela dina personuppgifter, för administrativa ändamål, med våra dotterbolag.
  • Vid uppsägning av vårt medlemskap hos oss kommer vi endast att behålla din personliga information i ett identifierbart format i trettio (30) dagar.
  • Om du har frågor om hur vi hanterar personuppgifter, vänligen kontakta oss på info@dagsrabatter.com.

Senast ändrad 11 januari 2022.

Innehållsförteckning

  1. Introduktion
  2. Personlig information som vi samlar in
  3. Hur och varför vi använder dina personuppgifter
  4. När och hur vi delar personlig information med andra
  5. Dina rättigheter
  6. Säkerheten för dina personuppgifter
  7. Datalagring och gallring
  8. Undantaget från denna policy
  9. Ändringar och uppdateringar av denna policy
  10. Frågor, funderingar och klagomål

Sekretesspolicy

Träder i kraft 11 januari 2022.

1 Introduktion
1.1 Beskrivning av DagsRabatter.com.WebSajTDagsRabatter.com och domänen https://DagsRabatter.com/ ägs och drivs av DagsRabatter.com, eCompanion Limited, Suite C, Level 7, World Trust Tower, 50 Standley Street, Central. Hong Kong, företagsnummer: 2976669 (”DagsRabatter.com”, ”Vi”, ”Oss”).
1.2 Denna integritetspolicy beskriver hur våra policyer och processer ser ut gällande insamling och behandling av dina personuppgifter, både som besökare och som medlem. Dessutom anger denna policy vilka rättigheter du har som individ i förhållande till dina personuppgifter. Vi är medvetna om att dataskydd är ett ansvar som ständigt utvecklas. Därför kommer vi kontinuerligt att uppdatera denna integritetspolicy när vi påbörjar en ny behandling av personuppgifter eller antar nya riktlinjer.
1.3 Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna förse dig med vår webbplats. När vi behandlar dina personuppgifter kommer vi att göra det för att förse dig med webbplatsen DagsRabatter.com och de produkter du har beställt, driva vår verksamhet, uppfylla våra avtalsenliga och juridiska skyldigheter, skydda våra system och kunder eller uppfylla legitima intressen. beskrivs i avsnitten ”Hur och varför vi använder dina uppgifter” och ”När och hur vi delar information med andra” nedan. När vi överför personuppgifter från EU gör vi det baserat på ett antal juridiska mekanismer, som beskrivs i avsnittet ”Datalagring och uttunning”.
1.4 eCompanion Limited uppmärksammar och är medveten om att hanteringen av din integritet och dina personuppgifter är ett löpande ansvar och det är därför denna integritetspolicy kommer att uppdateras när vår hantering av dina personuppgifter förändras eller utvecklas. Du kommer att informeras om dessa ändringar via publicering på denna webbplats, e-post eller sms.
2 Personlig information som vi samlar in
2.1 Medlem och besökare. För att kunna utnyttja vår webbplats DagsRabatter.com.com fullt ut måste du bli medlem hos oss (”Medlem”). För att bli medlem måste du registrera vissa personuppgifter hos oss, såsom kontaktuppgifter och betalningsuppgifter. Det är också möjligt att besöka DagsRabatter.com.com utan att vara medlem, t.ex. för att se vilka rabatter vi erbjuder utan att ta del av dessa (”Besökare”). Vi samlar också in personlig information om dig i enlighet med denna sekretesspolicy.
2.2 Personlig information som du ger oss För att du ska kunna använda DagsRabatter.com.com fullt ut och ta del av våra fantastiska erbjudanden måste du förse oss med viss personlig information i samband med att du registrerar ett medlemskap hos oss. Detta är ditt förnamn, efternamn, adress i Sverige, telefonnummer, e-postadress och dina kortuppgifter. Dina kortuppgifter lagras inte av eCompanion Limited, utan behandlas av våra leverantörer av betalningslösningen: Stripe. Dessa betalningssystem är baserade på SSL-säkerhetsstandarder, vilket innebär att informationen du lämnar när du betalar är krypterad. Som en krypterad form inom e-handel är SSL säkerhetsstandard utbredd och anses vara en mycket säker lösning.
2.3 Personlig information som du gör tillgänglig för oss Genom att använda DagsRabatter.com.com, oavsett om du gör det som besökare eller som medlem, gör du viss information om dig tillgänglig för oss. DagsRabatter.com samlar också in personlig information om dig via cookies. Dessa är bland annat nödvändiga cookies, inställningscookies, drift- och optimeringscookies och cookies för reklam. Nödvändiga cookies krävs för att vissa funktioner på webbplatsen ska fungera. Inställning av cookies krävs för att stödja de specifika inställningar du har gjort, t.ex. inloggningsinställningar. Drift- och optimeringscookies används för att samla in och bearbeta kundfeedback och utföra webbanalyser. Dessa analyser baseras på information om hur du beter dig på vår webbplats,
2.4 Din kommunikation med oss. Om du kontaktar oss via e-post, telefon eller andra kommunikationsmedel kan vi komma att lagra sådan kommunikation, inklusive informationen som finns däri (såsom ditt namn, din begäran, din position och annan personlig information som du tillhandahåller i fritextformat), för att svara till begäran din; att informera dig om publikationer etc; eller för att dokumentera ditt klagomål, din begäran eller liknande. Om du vill att DagsRabatter ska ”ta bort” all din personliga information eller på annat sätt avstå från att kontakta dig kan du alltid kontakta oss på info@dagsrabatter.com
2.5 Cookies På DagsRabatter.com använder vi cookies för att erbjuda webbplatsen till dig. Vi använder också cookies för att skicka personliga reklammeddelanden och annan kommunikation till dig. För mer information om hur eCompanion Limited och DagsRabatter.com.com använder cookies, se vår cookiepolicy här [DagsRabatter.com.com/cookie policy].
2.6 Om du inte ger oss din personliga information kan du inte göra köp hos oss eller använda DagsRabatter.com.com utan att lämna personlig information till oss. Dessa behövs så att vi kan leverera DagsRabatter.com.com till dig och leverera varorna du har beställt till dig.
3 Hur och varför vi använder dina personuppgifter
3.1 Vi använder information som vi samlar in om våra medlemmar och besökare för dessa tre huvudsyften: (1) för att driva vår verksamhet och erbjuda (inklusive förbättra och anpassa) webbplatsen, erbjudandena och de varor vi erbjuder; (2) att skicka kommunikation, inklusive kampanjer till våra medlemmar och besökare; och (3) för att marknadsföra tjänster och visa reklam på vår egen reklamstödda webbplats. Av dessa skäl kombinerar vi data som vi samlar in för att ge dig en smidigare, mer konsekvent och personlig upplevelse. För att förbättra skyddet av din integritet har vi inbyggt tekniskt och organisatoriskt skydd utformat för att förhindra vissa kombinationer av data. Nedan hittar du en lista över varje ändamål för behandlingen av dina personuppgifter,
3.2 Hantera ditt medlemskap Ett av våra huvudsakliga syften med att samla in personuppgifter är att kunna hantera ditt medlemskap hos oss, behandla dina beställningar och betalning samt leverera de varor du har beställt Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb och vårt köpavtal och fullfölja våra leveranser till dig för beställda produkter.
3.3 Administration av ditt medlemskap, dina beställningar, köp och leverans av dina köpta produkter: För att identifiera kunden, leverera dina beställda produkter använder vi ditt namn och postadress samt för att kunna förse dig med relevant information, och för att vara kan kontakta dig, hantera dina beställningar, vi använder ditt telefonnummer och din e-postadress. Information om dina beställningar kan till exempel innehålla information om när din leverans har skickats från vårt lager, när den är tillgänglig för avhämtning på utlämningsstället eller eventuella tekniska problem eller förseningar. Vi kommer också att använda din e-postadress och ditt telefonnummer för att skicka dig nyhetsbrev om vår förmånsklubb. Vi kommer också att informera dig när du förlorar din medlemsnivå, eller när erbjudanden är på väg att löpa ut. Du kan när som helst avaktivera sådana typer av nyhets- och informationssändningar genom att besöka Inställningar i ditt medlemskonto på vår webbutik Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb och vår köpeavtal. och fullfölja våra leveranser till dig för beställda produkter.
3.4 Förenkling av betalning Du har möjlighet att spara denna information när du fyller i betalningsinformationen för ett köp. Detta innebär att du inte behöver fylla i betalningsinformation varje gång du gör ett köp, vilket kommer att göra din köpupplevelse hos oss enklare och smidigare. Om du väljer att lagra din betalningsinformation kommer den att lagras i en databas. Du kan också ändra eller radera denna information när som helst, och den försvinner då från våra system. Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap och för vårt berättigade intresse att ge dig en smidig shoppingupplevelse. .
3.5 Marknadsföring och reklamVi använder de uppgifter du lämnar till våra företag när du registrerar ett medlemskonto, data vi samlar in när du gör köp och använder våra tjänster och webbplatser för att förse dig med relevant marknadsföring och visningsreklam som du kan vara intresserad av när du besöker våra webbplatser och prenumerera på vårt nyhetsbrev. Det du gör när du är inloggad på ditt medlemskonto i vår förmånsklubb ger oss en bild av dina preferenser och vi vill kunna visa dig exakt de produkter och tjänster som vi tror att du skulle vara intresserad av. sparar och bearbetar vi information om vilka produkter och tjänster du befinner dig i och tittar på, vilka typer av produkter du köper, och vilka produkter du lägger i kartongen men sedan plockar ut i kartongen igen. Vi kan även skicka reklam till dig baserat på var du bor, om vi t.ex väljer att öppna en ny butik i ditt område. Vi kommer, baserat på dessa olika typer av information, att skicka annonser till din e-postadress, din postadress eller via SMS, och/eller visa dig relevant reklam när du är på DagsRabatter.com.com. Om du inte vill ta emot direktmarknadsföring via e-post eller SMS kan du alltid gå till Inställningar och avmarkera detta. Om du väljer att avstå från att ta emot intressebaserad reklam betyder det inte att du inte längre kommer att se annonser på våra webbplatser, utan att den annonsering som dyker upp inte kommer att vara skräddarsydd för dig och därför upplevs som mindre relevant. Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb, och för vårt berättigade intresse av att förse dig med relevanta erbjudanden och reklam. baserat på dessa olika typer av information, skicka annonser till din e-postadress, din postadress eller via SMS, och/eller visa dig relevant reklam när du är på DagsRabatter.com.com. Om du inte vill ta emot direktmarknadsföring via e-post eller SMS kan du alltid gå till Inställningar och avmarkera detta. Om du väljer att avstå från att ta emot intressebaserad reklam betyder det inte att du inte längre kommer att se annonser på våra webbplatser, utan att den annonsering som dyker upp inte kommer att vara skräddarsydd för dig och därför upplevs som mindre relevant. Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb, och för vårt berättigade intresse av att förse dig med relevanta erbjudanden och reklam. baserat på dessa olika typer av information, skicka annonser till din e-postadress, din postadress, eller via SMS, och/eller visa dig relevant reklam när du är på DagsRabatter.com.com. Om du inte vill ta emot direktmarknadsföring via e-post eller SMS kan du alltid gå in på Inställningar och avmarkera detta. Om du väljer att avstå från att ta emot intressebaserad reklam betyder det inte att du inte längre kommer att se annonser på våra webbplatser, utan att den annonsering som dyker upp inte kommer att vara skräddarsydd för dig och därför upplevs som mindre relevant. Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb, och för vårt berättigade intresse av att förse dig med relevanta erbjudanden och reklam. och/eller visa dig relevant reklam när du är på DagsRabatter.com.com. Om du inte vill ta emot direktmarknadsföring via e-post eller SMS, du kan alltid gå till Inställningar och avmarkera detta. Om du väljer att avstå från att ta emot intressebaserad reklam betyder det inte att du inte längre kommer att se annonser på våra webbplatser, utan att den annonsering som dyker upp inte kommer att vara skräddarsydd för dig och därför upplevs som mindre relevant. Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb, och för vårt berättigade intresse av att förse dig med relevanta erbjudanden och reklam. och/eller visa dig relevant reklam när du är på DagsRabatter.com.com. Om du inte vill ta emot direktmarknadsföring via e-post eller SMS kan du alltid gå till Inställningar och avmarkera detta. Om du väljer att avstå från att ta emot intressebaserad reklam betyder det inte att du inte längre kommer att se annonser på våra webbplatser, utan den reklam som visas kommer inte att skräddarsys för dig och upplevs därför som mindre relevant. Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb, och för vårt berättigade intresse av att förse dig med relevanta erbjudanden och reklam. du kan alltid gå till Inställningar och välja bort detta Om du väljer att avstå från att ta emot intressebaserad reklam betyder det inte att du inte längre kommer att se annonser på våra webbplatser, utan att den annonsering som visas inte kommer att skräddarsys för dig och upplevs därför som mindre relevant. Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb, och för vårt berättigade intresse av att förse dig med relevanta erbjudanden och reklam. du kan alltid gå till Inställningar och välja bort detta Om du väljer att avstå från att ta emot intressebaserad reklam betyder det inte att du inte längre kommer att se annonser på våra webbplatser, utan att den annonsering som visas inte kommer att skräddarsys för dig och upplevs därför som mindre relevant. Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb, och för vårt berättigade intresse av att förse dig med relevanta erbjudanden och reklam. kommer inte att skräddarsys för dig och upplevs därför som mindre relevant. Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb, och för vårt berättigade intresse av att förse dig med relevanta erbjudanden och reklam. kommer inte att skräddarsys för dig och upplevs därför som mindre relevant. Rättslig grund: Denna personuppgiftsbehandling är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla vårt avtal med medlemskap i vår förmånsklubb, och för vårt berättigade intresse av att förse dig med relevanta erbjudanden och reklam.
3.6 Statistik och uppdateringar av tjänsterna: Ditt köpbeteende och din köphistorik hjälper oss också att förbättra tjänsten. Informationen från dina köp hjälper oss att se vilken typ av produkter som är populära, vilken typ av erbjudande som är mest uppskattad och används av våra medlemmar etc. Vi kommer att använda denna information för att förbättra och utveckla våra befintliga produkter. Rättslig grund: Vi utför denna behandling då den är nödvändig för vårt berättigade intresse att förbättra tjänsterna och utveckla vår verksamhet.
3.7 Hantera kundtjänstärenden och fullgör juridiska skyldigheter: Genom att tillhandahålla dina kontaktuppgifter kan vi kontakta dig om det finns problem med tjänsterna eller med ditt medlemskap. Vi kan även skicka relevant produktinformation till din e-postadress och via SMS. Du kommer också att informeras när du är på väg att förlora ditt silver- eller guldmedlemskap, eller när erbjudanden är på väg att löpa ut. Du kan när som helst inaktivera sändning av nyheter och information genom att gå till Inställningar i ditt DagsRabatter.com.com-konto. För att kunna kommunicera med dig som kund och svara på förfrågningar som mottas av kundtjänst via telefon eller digitala kanaler, inklusive sociala medier, säkra kundens identitet, utreda klagomål och supportärenden (inklusive teknisk support) kan vi komma att hantera följande personuppgifter ; kontaktuppgifter, korrespondens, information relevant för det aktuella köpet, reklamationer på produkten, information om problem med kundens utrustning vid tekniska problem, vid fakturaköp även personnummer eller samordningsnummer. bokföringslagen, produktansvarslagen, produktsäkerhetslagen och skyddet av personuppgifter i IT-system. De personuppgifter vi kan behöva hantera för dessa ändamål är desamma som för kundtjänst ovan Rättslig grund: Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss. kontaktinformation, korrespondens, information som är relevant för det aktuella köpet, reklamationer på produkten, information om problem med kundens utrustning vid tekniska problem, vid fakturaköp även personnummer eller samordningsnummer. bokföringslagen, produktansvarslagen, produktsäkerhetslagen och skyddet av personuppgifter i IT-system. De personuppgifter vi kan behöva hantera för dessa ändamål är desamma som för kundtjänst ovan Rättslig grund: Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss. kontaktinformation, korrespondens, information relevant för det aktuella köpet, klagomål på produkten, information om problem med kundens utrustning vid tekniska problem, vid fakturaköp även personnummer eller samordningsnummer. bokföringslagen, produktansvarslagen, produktsäkerhetslagen och skyddet av personuppgifter i IT-system. De personuppgifter vi kan behöva hantera för dessa ändamål är desamma som för kundtjänst ovan Rättslig grund: Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss. information med relevant för det aktuella köpet, reklamation på produkten, information om problem med kundens utrustning vid tekniska problem, vid köp av fakturor även personnummer eller samordningsnummer. bokföringslagen, produktansvarslagen, produktsäkerhetslagen och skyddet av personuppgifter i IT-system. De personuppgifter vi kan behöva hantera för dessa ändamål är desamma som för kundtjänst ovan Rättslig grund: Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss. information med relevant för det aktuella köpet, reklamation på produkten, information om problem med kundens utrustning vid tekniska problem, vid köp av fakturor även personnummer eller samordningsnummer. bokföringslagen, produktansvarslagen, produktsäkerhetslagen och skyddet av personuppgifter i IT-system. De personuppgifter vi kan behöva hantera för dessa ändamål är desamma som för kundtjänst ovan. Rättslig grund: Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att uppfylla en rättslig skyldighet som åligger oss. information om problem med kundens utrustning vid tekniska problem, vid köp av faktura även personnummer eller samordningsnummer Personuppgifter hanteras ibland för att vi ska kunna fullgöra skyldigheter som åligger oss i t ex bokföringslagen, produktansvarslagen, produktsäkerhetslagen och skyddet av personuppgifter i IT-system. De personuppgifter vi kan behöva hantera för dessa ändamål är desamma som för kundtjänst ovan. Rättslig grund: Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss. information om problem med kundens utrustning vid tekniska problem, vid köp av faktura även personnummer eller samordningsnummer Personuppgifter hanteras ibland för att vi ska kunna fullgöra skyldigheter som åligger oss i t ex bokföringslagen, produktansvarslagen, produktsäkerhetslagen och skyddet av personuppgifter i IT-system. De personuppgifter vi kan behöva hantera för dessa ändamål är desamma som för kundtjänst ovan. Rättslig grund: Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss. Personuppgifter hanteras ibland för att vi ska kunna fullgöra skyldigheter som åligger oss i t ex bokföringslagen, produktansvarslagen, produktsäkerhetslagen och skydd av personuppgifter i IT-system. Den personliga information vi kan behöva hantera för dessa ändamål är densamma som för kundtjänst ovan Rättslig grund: Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att uppfylla en rättslig skyldighet som åligger oss. Personuppgifter hanteras ibland för att vi ska kunna fullgöra skyldigheter som åligger oss i t ex bokföringslagen, produktansvarslagen, produktsäkerhetslagen och skydd av personuppgifter i IT-system. De personuppgifter vi kan behöva hantera för dessa ändamål är desamma som för kundtjänst ovan Rättslig grund: Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss. Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss. Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att uppfylla en rättslig skyldighet som åligger oss. Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att uppfylla en rättslig skyldighet som åligger oss. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss. Kundtjänst – Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt gemensamma berättigade intresse att hantera kundens frågor, klagomål och kommentarer. Rättsliga skyldigheter – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som åligger oss.
3.8 ProduktförbättringVi använder data för att förbättra befintliga produkter och tjänster, inklusive uppdateringsfunktioner. Till exempel använder vi buggrapporter för att förbättra säkerhetsfunktioner, användarbeteende, sök och klicka på våra webbplatser för att förbättra relevansen av sökresultat, webbplatsinnehåll och placering av relevant innehåll för dig på våra webbplatser Rättslig grund: Vi utför denna bearbetning som är nödvändig för vårt legitima intresse av att förbättra våra tjänster och att utveckla vår verksamhet. I tillämpliga fall litar vi också på ditt samtycke till vår användning av cookies i enlighet med e-integritetsdirektivet (implementerat av lagen om elektronisk information).
3.9 SäkerhetVi använder data för att skydda säkerheten för våra produkter, tjänster och kunder för att upptäcka och förhindra bedrägerier, för att verifiera giltigheten av mjukvarulicenser och för att lösa tvister och genomdriva våra avtal. Vi kan också blockera leveransen av ett meddelande eller ta bort innehållet om det bryter mot våra villkor Rättslig grund: Vi utför denna behandling eftersom det är nödvändigt för vårt legitima intresse att skydda våra system och tjänster.
3.10 Andra syften Om vi ​​avser att använda personlig information på ett sätt som inte överensstämmer med denna integritetspolicy, kommer du att informeras om denna användning innan, eller vid den tidpunkt, då den personliga informationen samlas in. Alternativt kommer vi att få ditt tillstånd efter insamling, men före sådan användning.
4 När och hur vi delar personlig information med andra
4.1 När det är nödvändigt. Vi delar dina personuppgifter när det är nödvändigt för att genomföra en transaktion eller för att fullgöra ett avtal, eller när vi har rimliga affärsskäl att göra det.
4.2 Med våra servicepartners för att erbjuda våra tjänster. Vi kan komma att dela din information med våra tredjepartsleverantörer, agenter, underleverantörer och andra dotterbolag för att utföra uppgifter och tillhandahålla tjänster till dig för vår räkning. Men när vi använder tredjepartsleverantörer avslöjar vi endast den personliga information som är nödvändig för att tillhandahålla tjänsten, och vi har ett avtal på plats som kräver att de håller din information säker. Du kan vara säker på att vi inte kommer att lämna ut din information till tredje part för deras egna direktmarknadsföringsändamål, såvida du inte har bett oss att göra det. När du begär en eller flera av dessa tjänster kommer den relevanta tredjepartsproduktleverantören att använda din information för att förse dig med information och uppfylla sina skyldigheter som följer av eventuella avtal som du har ingått med dem. I vissa fall, de kommer att fungera som personuppgiftsansvarig för din information, och därför rekommenderar vi att du läser deras sekretesspolicy. Dessa tredje parts produktleverantörer delar din information med oss ​​som vi kommer att använda i enlighet med denna sekretesspolicy.
4.3 [Med Facebook för Facebook-annonser] / OCH / ELLER [med Facebook-knappen ”Gilla”]. För att marknadsföra våra produkter till dig delar vi din personliga information med Facebook. Vårt ansvar är begränsat till behandling av personuppgifter för vilken vi bestämmer syftet och medlen.
4.4 Med våra Drop-ship-partners; APIdrop och BigBuy. Vårt koncept bygger delvis på så kallad drop-shipping vilket gör det möjligt för oss att erbjuda dig ett stort urval av produkter trots att vi själva har ett mycket begränsat lager. För att detta ska vara möjligt måste vi dela en del av din personliga information med våra partners APIdrop och BigBuy.
4.5 Krav på informationsdelning Vi kan också lämna ut din information till tredje part om vi har anledning att tro att tillgång till, användning, lagring eller avslöjande av sådan information är nödvändig för att: (a) följa domstolsbeslut, administrativa beslut eller andra rättsliga skyldigheter; (b) tillämpa våra villkor;
(c) hantera och underhålla säkerheten på vår webbplats, inklusive förhindra eller stoppa en attack på vårt datorsystem eller nätverk; och (d) Skydda rättigheterna, egendomen eller säkerheten för våra medlemmar och besökare, DagsRabatter.com, eCompanion Limited etc.
5 Dina rättigheter
5.1 DagsRabatter.com och eCompanion Limited följer gällande dataskyddsförordningar i EU, såsom General Data Protection Regulation (GDPR) som, i tillämpliga fall, ger följande rättigheter för individen. Som individ har du rätt att: i GDPR); (b) begära tillgång till ett register över dina personuppgifter (enligt definitionen i GDPR); (c) skaffa en kopia av din personliga information; (d) begära rättelse av din personliga information; (e) i vissa fall begär radering av dina personuppgifter; (f) begära begränsning och motsätta sig behandling av personuppgifter baserat på eCompanion Limiteds och DagsRabatter.coms legitima intressen;
(g) skicka ett klagomål till en dataskyddsmyndighet. Cyberspace Administration of Hong Kong (CAS) är den myndighet som övervakar efterlevnaden av DagsRabatter med relevanta dataskyddslagar, eftersom eCompanion Limited har sitt huvudkontor i Hong Kong. Som registrerad har du rätt att skicka ett klagomål till vilken datainspektör du vill, t.ex. Datainspektionen; (h) om behandlingen av personuppgifter baseras på ditt samtycke, har du rätt att när som helst återkalla ditt samtycke för framtida behandling av dina personuppgifter; och (i) samla in din personliga information i ett portabelt och maskinläsbart format (”dataportabilitet”).
5.2 Förfrågningar. Alla förfrågningar angående din personliga information ska skickas till info@dagsrabatter.com. Du kommer att ha rimlig tillgång till din personliga information utan extra kostnad om du begär detta via info@dagsrabatter.com. Om vi ​​inte kan ge dig detta inom en rimlig tidsram kommer vi att ge dig ett datum för när personuppgifterna kan lämnas. Om åtkomst nekas kommer vi att förklara varför.
5.3 Rätten att motsätta sig behandling utifrån våra legitima intressen. Du har rätt att när som helst motsätta dig behandling av personuppgifter utifrån ett eller flera av våra legitima intressen. Om du protesterar kommer vi att sluta behandla dina personuppgifter. Vi kommer inte längre att behandla dina personuppgifter om vi inte kan visa berättigade skäl för behandlingen som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter, eller om behandlingen ska fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk.
5.4 Rätt att protestera mot behandling av personuppgifter för marknadsföringsändamål. I vissa fall behandlar vi dina personuppgifter för direktmarknadsföring. Du har rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter avseende sådan marknadsföring, inklusive profilering i den mån det är relaterat till sådan direktmarknadsföring. Om du invänder mot behandling för direktmarknadsföringsändamål kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för sådana ändamål. Det finns inga formella krav för att motsätta sig; om möjligt ska det göras via info@dagsrabatter.com.
5.5 När vi behandlar dina personuppgifter gör vi det tillsammans med våra koncernbolag för att hantera ditt medlemskap och erbjuda dig de varor och tjänster du har beställt, driva vår verksamhet, fullgöra våra avtalsenliga och juridiska skyldigheter, skydda våra system och kunder eller fullgöra deras legitima intressen. som beskrivs i detalj i avsnitten ”Hur och varför vi använder dina personuppgifter” och ”När och hur vi delar personlig information med andra” ovan. När vi överför personuppgifter från EU gör vi det baserat på ett antal juridiska mekanismer, som beskrivs i avsnittet ”Datalagring och uttunning”
5.6 Observera att om du begär att vi inte kontaktar dig via e-post kommer vi att behålla en kopia av den e-postadressen i vår blockeringslista för att säkerställa att du inte får oönskade e-postmeddelanden.
6 Säkerheten för dina personuppgifter
6.1 Skydd av dina uppgifter. Vi är angelägna om att hålla din information och din personliga information säker. Därför är vårt betalningssystem, genom de två tjänsteleverantörerna Twispay och Stripe, baserat på SSL säkerhetsstandard, vilket innebär att informationen som du som Medlem lämnar vid betalning är krypterad. Som en krypterad form inom e-handel är SSL-säkerhetsstandarden utbredd och anses vara en mycket säker lösning eCompanion Limited upprätthåller lämpliga fysiska, tekniska och administrativa skyddsåtgärder för att skydda personlig information och personligt identifierbar information som du överför genom användningen av vår tjänst. Vi uppdaterar och testar vår säkerhetsteknik kontinuerligt. Icke-känslig information (din e-postadress etc.) överförs normalt via Internet, och i en sådan överföring kan vi aldrig garantera ett fullständigt skydd. Därför kan vi inte, Även om vi strävar efter att skydda dina personuppgifter, garanterar du säkerheten för all information du överför till oss via Internet, och du gör en sådan överföring på egen risk. När vi har fått din information kommer vi att göra vårt bästa för att säkerställa säkerheten för våra system.
6.2 Begränsad åtkomst. Vi begränsar åtkomsten till din personliga information till de som behöver den för att tillhandahålla webbplatsen eller för att administrera våra interna system. Vi utbildar våra anställda om vikten av sekretess och har ingått sekretessavtal med våra anställda för att upprätthålla integriteten hos din information.
6.3 Säkerställa. Vi åtar oss att implementera lämpliga disciplinära åtgärder för att säkerställa och genomdriva att våra anställda tar på sig det integritetsansvar som vi ålägger dem.
7 Datalagring och gallring
7.1 Plats för din information. Personlig information som hanteras av DagsRabatter.com lagras och behandlas i [Sverige, Hong Kong] eller i andra länder där DagsRabatter.com, eCompanion Limited och våra partners eller leverantörer är aktiva.
7.2 Överensstämmelse med denna integritetspolicy. Vi vidtar åtgärder för att säkerställa att den personliga information vi samlar in genom denna sekretesspolicy hanteras i enlighet med bestämmelserna i denna policy och i enlighet med tillämpliga lagar där informationen är tillgänglig.
7.3 Överföringar utanför EU/EES. Skulle vi överföra dina personuppgifter till tredjeländer, det vill säga länder utanför EU/EES, kommer vi att ingå avtal och genomföra andra åtgärder i enlighet med gällande lagkrav, vilket inkluderar EU-standardavtalsklausuler. Skicka ett e-postmeddelande till info@dagsrabatter.com om du vill ha mer information om vilka skyddsåtgärder vi har vid överföring av data utanför EU och EES. Om du använder webbplatsen när du befinner dig utanför EU kan vi inte förhindra att dina personuppgifter överförs utanför EU, så vi kan hjälpa dig.
7.4 Allmän information om lagringstid. eCompanion Limited behåller endast personlig information så länge som informationen är nödvändig för att tillhandahålla vår webbplats och tjänster, och för att uppfylla de syften som anges i avsnitt 3 ovan. Vi lagrar inte din IP-adress, MAC-nummer och data av liknande typ på lång sikt. Dessa data bearbetas endast tillfälligt inom tekniska loggar som kan analyseras för att optimera webbplatsen och dess användning, t.ex. för att utföra felsökning på webbplatsen.
7.5 Speciellt om medlemskap. Vi kommer att lagra och lagra dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att hantera ditt medlemskap, leverera webbplatsen och leverera de varor du har beställt, eller så länge det är nödvändigt för att uppfylla våra eventuella juridiska skyldigheter. Vi kommer att behålla din information så länge du är medlem på DagsRabatter.com och upp till tjugofyra (24) månader efter att du gjorde ditt senaste köp, eller tjugofyra (24) månader efter att du blev inaktiv eller valde för att avsluta ditt medlemskap, med DagsRabatter.com.
7.6 Kriterier för att bestämma lagringstid Olika typer av data kan lagras med olika tid. Kriterierna som avgör hur länge vi lagrar din information kan vara: (a) Hur länge behöver vi din personliga information för att vi ska kunna förse dig med webbplatsen och de produkter du har beställt? Till exempel: Om du har blivit medlem på DagsRabatter.com lagrar vi din information så länge som är nödvändigt för att hantera ditt medlemskap, dvs tills du bestämmer dig för att avsluta medlemskapet eller ta bort ditt konto. Om du har haft kontinuerlig kommunikation med vår kundtjänst lagrar vi den information du lämnat så länge det är nödvändigt för att kunna hantera din förfrågan. (B) Har vi juridiska, avtalsenliga eller andra liknande skyldigheter att lagra informationen? Till exempel: DagsRabatter. com och eCompanion Limited kan vara föremål för tvingande lagstiftning om lagring av information, till exempel av redovisningsskäl. Det kan också finnas en begäran om att en myndighet ska lagra uppgifter som är relevanta för utredningar eller uppgifter som behöver lagras för att lösa en eventuell tvist.
7.7 Undersökning. Vi granskar och uppdaterar våra lagringsperioder för personlig information regelbundet. Observera att om du avregistrerar dig från vårt nyhetsbrev kan vi komma att lagra din information i en explicit ”skicka inte”-lista för att säkerställa att du inte får framtida kommunikation från oss via e-post.
8 Undantaget från denna policy
8.1 Insamlade personlig information. Aggregerad data samlas in och bearbetas med hjälp av cookies för att övervaka och utvärdera användartrender på webbplatsen. För detaljerad information om hur DagsRabatter.com använder cookies, se vår [DagsRabatter.com.com/CookiePolicy]. Vi samlar in information om hur användarna av vår tjänst interagerar med DagsRabatter på ett sätt som gör det omöjligt för oss att koppla data till dig. Vi använder den anonyma informationen om hur våra medlemmar och besökare använder vår webbplats och våra tjänster för statistik, tjänsteförbättring och produktutveckling. Denna information kommer att vara helt anonym och utgör inte personlig information. Den kan därför lagras längre än dina personuppgifter.
8.2 Anonyma personuppgifter. Anonymisering innebär att vi tar bort alla delar av personlig information som kan länka till dig. Anonyma personuppgifter saknas också, vilket i framtiden kan göra det möjligt att återkoppla data till dig. Denna process med ”avpersonalisering” av personuppgifter går ett steg längre än pseudonymiseringsprocessen, vilket innebär att anonymisering gör det ännu svårare att identifiera en individ än pseudonymisering.
8.3 Utomstående. Denna sekretesspolicy gäller inte för personlig information som du lämnar till en annan medlem eller besökare via webbplatsen eller när du på annat sätt använder tredjepartstjänster såsom meddelande- och betaltjänster.
9 Ändringar och uppdateringar av denna policy
9.1 Regelbundna uppdateringar av denna sekretesspolicy. Vi kommer att uppdatera vår integritetspolicy vid behov för att återspegla kundfeedback, tjänsteändringar eller den uppdaterade tolkningen av lagen. När meddelandet har uppdaterats visar vi det senaste uppdateringsdatumet högst upp i meddelandet, och vi kommer att beskriva ändringarna på sidan Ändringshistorik.
9.2 Betydande ändringar i denna sekretesspolicy. I händelse av betydande ändringar av denna integritetspolicy eller hur DagsRabatter.com använder din personliga information kommer vi att meddela dig, på vår webbplats eller via e-post, innan ändringarna träder i kraft, om så krävs enligt lag.
9.3 Vänligen läs detta sekretessmeddelande då och då för att hålla dig informerad om hur DagsRabatter.com och eCompanion Limited skyddar din personliga information och integritet
10 Frågor, funderingar och klagomål
10.1 För att ställa frågor eller kommentera denna sekretesspolicy och i övrigt om hur vi behandlar dina personuppgifter, kontakta oss på:

DagsRabatter.com, eCompanion Limited, Suite C, Level 7, World Trust Tower, 50 Standley Street, Central. Hong Kong, företagsnummer: 2976669 e-post: info@dagsrabatter.com

FÖRÄNDRINGSHISTORIA
25 mars 2022